HomeNetherlandsBCW SPORTS X SPORT NXT

BCW SPORTS X SPORT NXT

Afgelopen zomer vond het SportNXT-congres in Arnhem plaats, hét sportmarketingcongres van Nederland en interessant voor iedereen die werkzaam is op het gebied van sport in combinatie met marketing, media, entertainment en overheden. BCW kon daar met haar eigen sportspractice natuurlijk niet bij ontbreken.

Lars Haue-Pederson, Managing Director van BCW Sports, sprak tijdens zijn keynote over het onderwerp ‘Trends op het gebied van citymarketing en het organiseren van sportevenementen’. Een interessant onderwerp, waarbij de focus lag op de overeenkomsten en verschillen tussen steden en landen bij de organisatie van grote sportevenementen. Elke stad of land heeft namelijk andere doelstellingen voor het hosten van een sportevenement.

De key take-away van de dag was dat het hosten van een sportevenement veel meer omvat dan alleen het organisatorische aspect. Het is een grote marketingactiviteit, waarbij de stad de kans krijgt om zichzelf op de kaart te zetten. Denk bij het hosten van een evenement aan vragen als ‘Wie wil je bereiken?’, ‘Wat is de maatschappelijke waarde van het evenement?’ en ‘Hoe wordt de stad gepositioneerd?’

Tijdens de lezing gaf Lars bovendien drie essentiële tips om een sportevenement te hosten als stad:

  • Betrek de naam van de stad bij de marketing van het evenement.
  • Maak gebruik van bestaande ideeën en initiatieven, zodat deze ook na het evenement relevant blijven.
  • Maak ideeën concreet en uitvoerbaar (geen empty promises).

Pexels pixabay 46798

BCW Sportspractice.

BCW Sports is, zoals de naam al zegt, de sporttak van BCW. Met een het hoofdkantoor in de olympische hoofdstad Lausanne, is BCW Sports altijd als eerste op de hoogte van alle aankomende en lopende sportevenementen. BCW Sports heeft een toegewijd team van sportspecialisten en experts die uitgebreide kennis hebben over het organiseren van sport gerelateerde evenementen voor uiteenlopende klanten. Van steden tot sportfederaties. Deze practice heeft dus alles in huis om het beste uit de sport(communicatie) te halen.

Sportconsulting.

BCW Sports opereert in het gebied tussen consulting en communicatie. Door het combineren van inzichten, ervaringen en een wereldwijd netwerk, helpt BCW Sports haar klanten doelstellingen te definiëren en hun volledige potentieel in de sport te bereiken.

Wist je dat BCW Nederland ook deel uitmaakt van de sportspractice? Veel verschillende communicatiediensten en evenementstrategieën zijn gecombineerd in een compleet servicepakket; BCW Eventus™. Eventus bestaat uit drie methodes - attract, activate en assess – voor het aantrekken, activeren en beoordelen van ’s werelds grootste sportevenementen. Zo wordt succes van de host voor, tijdens en na een sportevenement gegarandeerd.

Pexels kampus production 6180408