HomeNetherlandsBCW wint zilveren Digital Communication Awards 2022 in de categorie Influencer Communications

BCW wint zilveren Digital Communication Awards 2022 in de categorie Influencer Communications

BCW wint zilveren Digital Communication Awards 2022 in de categorie Influencer Communications

Den Haag, 16 september, 2022 – BCW, één van de grootste full-service communicatiebureaus ter wereld, is gisteravond bekroond met een tweede plek in de Digital Communication Awards (DCA) in de categorie Influencer Communications. De DCA bekronen de beste projecten, campagnes en innovaties uit Europa op het gebied van online communicatie.

Kid parent swap EA

Over de campagne

In opdracht van Electronic Arts (EA) ontwikkelde BCW een campagne om wederzijds game-begrip tussen kinderen en ouders en verzorgers te stimuleren, zodat gamen leuk blijft voor het hele gezin.

Door middel van creatieve sketches, gemaakt door één van de bekendste Nederlandse influencers Dylan Haegens, bracht BCW het gesprek op gang over wederzijdse game irritaties tussen kinderen, ouders en verzorgers.

Hoe breng je het gesprek op gang?

Via Dylan’s social mediakanalen vroegen wij gamers wat hen het meeste irriteert tijdens het gamen. De uitkomst werd verwerkt in creatieve sketches waarmee jongeren vooral werden uitgedaagd om het gesprek aan te gaan met hun ouders. Ook werd er content gemaakt voor de website van rulethegame.nl, een informatieve website die ouders en verzorgers kunnen raadplegen voor tips die het gamen leuk kunnen houden.

De website biedt een stapsgewijze aanpak die erop is gericht wederzijds begrip tussen ouders en kinderen te creëren. De content behandelt onderwerpen als in-game aankopen en uitgaven, gametijd, online gedrag en PEGI-richtlijnen. Alle content bevat bovendien een duidelijke call-to-action voor zowel kinderen, als ouders om het onderwerp bespreekbaar te maken. Op deze manier houden we gamen leuk voor het hele gezin!

Untitled design 5
1390% Meer websitebezoekers
1.2M Campagne views
64.5K Likes

De impact

Het resultaat? Het aantal bezoekers van de website ging door het dak met een toename van 1390%! Daarnaast kreeg de campagne 1,2 miljoen views, 64,5k likes en meer dan duizend reacties.

Benieuwd naar het resultaat? Bezoek dan eens rulethegame.nl of bekijk de YouTube-video van Dylan.