HomeFinlandNewsroomPohjoisranta BCW:lle menestystä Finnish Comms Awards -kilpailussa
Facebook iconLinkedIn iconTwitter icon

Pohjoisranta BCW:lle menestystä Finnish Comms Awards -kilpailussaNovember 17, 2023

Finnish Comms Awards palkitsi jälleen vuoden parhaat markkinointiviestinnän teot 16. marraskuuta järjestetyssä palkintoseremoniassa. Pohjoisranta BCW:n johdolla perustettu Auringosta Energiaa -koalitio nappasi voiton Yhteiskuntasuhteiden ja vaikuttajaviestinnän kategoriassa. Lisäksi Pohjoisranta BCW:n ja Suomen Paralympiakomitea ry:n yhteistyö sai kunniamaininnan vuoden varainhankintateko -kategoriassa. Projektiin osallistuivat myös The&Partnership, Tremedia ja Koski Syväri.


Auringosta Energiaa – tuntemattomasta toimialasta yhteiskunnalliseksi kärkihankkeeksi

Auringosta Energiaa -koalitio on 17 yrityksen yhteenliittymä, joka kehittää teollisen mittakaavan aurinkovoimaa Suomessa. Koalitio pyrkii lisäämään maamme energiantuotannon omavaraisuutta ja kehittämään huoltovarmuutta parantamalla aurinkovoiman rakentamisen edellytyksiä Suomessa ilman valtion tukia. Koalition toimijoiden yhteistyöllä ja suotuisan investointiympäristön luomisella on mahdollista saavuttaa 10 miljardin euron yhteispanostukset suomalaiseen aurinkovoimaan lähivuosien aikana.

Finnish Comms Awardsin tuomariston mukaan Pohjoisranta BCW on pystynyt tarjoamaan teollisen aurinkovoiman kehittäjille yritysten liiketoimintaa palvelevan yhteistyömallin, jolla on saavutettu onnistumisia lyhyessä ajassa. Muun muassa näin tuomaristo perusteli valintaansa:

Hieno osoitus siitä, miten viestinnällä siirretään vuoria – ja rakennetaan siltoja. Toimisto on pystynyt tarjoamaan teollisen aurinkovoiman kehittäjille näiden liiketoimintaa selkeästi palvelevan yhteistyömallin, jolla on saavutettu onnistumisia nopeassa aikataulussa. Laajan koalition kokoaminen yhteen on ollut onnistunut toimenpide, sen avulla aurinkovoimakehittäjät ovat saaneet yksittäistä toimijaa isomman äänen kasvavalle toimialalle. Samoin onnistuminen on ollut tavoitteita tukevien viestinnän tärkeimpien kohderyhmien ja keinojen priorisointi ja valinta. Edunvalvonta- ja päättäjäviestintää on tuettu vaikuttavan mediaviestinnän avulla.

”Hienointa oli totta kai saavuttaa projektin tavoitteet, mutta lähes yhtä hienolta tuntui saada tunnustusta meidän tekemisemme tavasta ja laadusta. Perusteluissa Auringosta Energiaa -työtä kuvattiin oppikirjatapaukseksi siitä, kuinka tyhjästä voidaan ponnistaa ajatusjohtajaksi. Voin olla tiimistä todella ylpeä”, Pohjoisranta BCW:n vaikuttajaviestinnän johtava konsultti Hanna Kuntsi kommentoi voittoa.

Maailman arvokkain pelipaita: ”Mahdottomasta tehtiin mahdollista”

Suomen Paralympiakomitea ry:n kanssa toteutettu ”Maailman arvokkain pelipaita” -yhteistyö ylsi kunniamainintaan Vuoden varainhankintateko -kategoriassa.

Tuomariston mukaan varainhankintateolla mahdottomasta tehtiin mahdollista, ja projekti on hieno suoritus Suomen Paralympiakomitean toiminnan turvaamiseksi vaikeassa ja yllättävässä tilanteessa. Perustelut jatkuivat muun muassa näin:

Ihmiset avasivat sydämensä ja lompakkonsa. Tarve kampanjalle oli selkeä. Kampanja toi uudenlaisen konkreettisen tavan lahjoittajalle olla mukana tässä kampanjassa. Hieno ydinviesti. Tavoitteet täyttyivät hienosti ja näkyvyys oli vahvaa.

”Aivan upea juttu, että Paralympiakomitean Maailman arvokkain pelipaita sai ansaitsemansa tunnustuksen myös viestintäalan ammattilaisten keskuudessa. Kampanja osoitti, että todella vaikeastakin lähtötilanteesta huolimatta voi selvitä voittajana. Maailman arvokkain pelipaita on mahdollistanut monille nuorille toimintaan osallistumisen”, kertoo Pohjoisranta BCW:n vaikuttajaviestinnän konsultti Riku Lievonen.