HomeNorwayNewsroomVelkommen til Johanne
Facebook iconLinkedIn iconTwitter icon

Velkommen til JohanneSeptember 4, 2023

Det var høy etterspørsel på den utlyste internshipstillingen hos BCW. Med over 100 søkere landet valget til slutt på Johanne Akerø.

Facebook iconLinkedIn iconTwitter icon
Foto/ill.: BCW
Foto/ill.: BCW

Det var høy etterspørsel på den utlyste internshipstillingen hos BCW. Med over 100 søkere landet valget til slutt på Johanne Akerø.

Facebook iconLinkedIn iconTwitter icon

Johanne kommer rett fra Universitetet i Oslo med en fersk master i statsvitenskap. I to år har hun jobbet på forskningsprosjektet «ELDAR» (Emergence, life, and demise of autocratic regimes), der hun blant annet var med på å utarbeide et datasett over utdanningssystemer i verden. Nå er hun klar for å ta fatt på høstens hos BCW.

– I BCW er det dyktige folk som bryr seg mye om kommunikasjonsfaget. Det blir gøy å få jobbe med mennesker med stor innsikt, samtidig som jeg får lære mer om politiske saker som jeg bryr meg om. Jeg har hatt mange frivillige verv, forskjellige jobber, har en mastergrad i statsvitenskap og vært politisk engasjert i Oslo. Med dette får jeg med meg en nokså variert verktøykasse inn i BCW, forteller Akerø.

Mange søkere

– Vi hadde et enormt antall kvalifiserte søkere til stillingen som intern hos oss, og etter en lang og grundig prosess landet vi på Johanne. Johanne er lynende intelligent, effektiv og uredd. Hun har allerede dyp kunnskap om hvordan samfunnet fungerer og er en lagspiller som alle vil ha på teamet, sier Kristian Sarastuen, sjef for BCW Oslo.

Johanne har erfaring fra en rekke organisasjoner, slik som Elevorganisasjonen og YATA Norway. I tillegg har hun vært lokalpolitiker i Oslo for Arbeiderpartiet i 4 år og var engasjert i AUF i lang tid.

– Først og fremst har jeg mye energi og mye jeg har lyst til å få til. Men jeg bryr meg også mye om folk rundt meg og hvordan de har det. Det tror jeg man kommer langt med i kommunikasjonsfaget, for alle samfunns- og kommunikasjonsspørsmål koker ned til nettopp det: Mennesker. Så anser jeg meg selv som en fremoverlent sjel med sans for humor, innovasjon, meningsbrytning - og jazz, sier Akerø.

– Jeg gleder meg til å arbeide sammen med Johanne, og, sammen med resten av teamet, bidra til å videreforedle de sterke egenskapene hennes, avslutter Sarastuen.