HomeNetherlandsWorkInfluencercampagne voor Pfizer
Facebook icon
LinkedIn icon
Twitter icon
Pfizer

Influencercampagne voor Pfizer

Iedereen heeft weleens van de ziekte van Lyme gehoord, maar hoeveel mensen weten dat je van een tekenbeet mogelijk ook teken-encefalitis (TBE) kan krijgen?
Facebook icon
LinkedIn icon
Twitter icon
Iedereen heeft weleens van de ziekte van Lyme gehoord, maar hoeveel mensen weten dat je van een tekenbeet mogelijk ook teken-encefalitis (TBE) kan krijgen?
Facebook icon
LinkedIn icon
Twitter icon

Om outdoor- en natuurliefhebbers – de doelgroep die het meeste kans maakt om in aanraking met TBE te komen – bewust te maken van het bestaan van TBE zette BCW samen met Pfizer een multichannel disease-awareness-campagne op: Meer Weten Over TBE.

TBE komt in een groeiend aantal Europese landen en regio’s voor zoals in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië en Scandinavië. Het doel van de campagne? TBE-voorbereiding onderdeel laten worden van de vakantie checklist van reizigers, de doelgroep die het meeste kans maakt om in aanraking met TBE te komen.

Meer Weten Over TBE.

Voor de campagne maakten 4 outdoor-influencers content om kennis over TBE, de risico’s, en de preventieve maatregelen die men kan nemen om zichzelf hiertegen te beschermen te delen. Dit gebeurde via blogs met ‘Wist je dat’ feiten over teken en TBE, foto’s tijdens wandelingen in de natuur en interactieve polls op Instagram met vragen over TBE om de kennis van volgers te testen.

Branded content.

Voor de Meer Weten Over TBE-campagne schreef BCW ook een aantal TBE artikelen die geplaatst werden op natuur gerelateerde platforms zoals de websites van Roots en Wandelmagazine. De artikelen richtten zich op alles wat je moet weten over teken.

TBE Teken Pfizer sokken over broek 7 1800x1200

Een verhoogde awareness.

De Meer Weten Over TBE-campagne richtte zich specifiek op outdoor en natuurliefhebbers en wandelaars en heeft in 5 weken 700K impressies opgeleverd. Naast het bereik werd er een verhoogde awareness voor het onderwerp TBE geconstateerd, volgers gaven aan dat ze de informatie nuttig vonden en stelden vragen over gebieden waar TBE voorkomt. Ook constateerde BCW dat het sentiment in de reacties positief was en dat het inzetten van influencers bij een healthcare campagne goed is ontvangen door volgers.

700K impressies
60 clippings